Tippverseny #25.- Utolsó hazai meccs

forrás: dreamstime.com
forrás: dreamstime.com

Jó tavaszt futunk. 4 győztes meccs után kicsit megtorpantunk, de azt tudjuk jól, hogy nem világverő a csapatunk, gyanítható volt, hogy nem nyerjük meg minden meccsünket.
A pontvesztések ellenére is jó játékot mutatott a csapat, és habár a télen gyengült a keretünk, de Bekő mester mindig megtalálja mindenkinek a helyét és tetszetős focit csinál nekünk már második éve Kecskeméten. Habár az ő szerződése lejár a nyáron, reméljük élünk opciós jogunkkal és itt tudjuk tartani, és bízunk benne, hogy ősszel is ő ül még a hazai kispadon a Széktóiban!

Éppen egy éve annak, hogy utoljára annyira elragadtattam magam, hogy én írjam meg a hétvégi tippverseny magyarázószövegét. Nem ússzátok meg ezt az évet sem, mert most én következek. Egy évvel ezelőtt a 26. fordulóban tippjeimmel 15 pontot szereztem és a heti versenyben a negyedik helyen végeztem. Ezzel megelégednék most is. Lássuk hát a medvét, akarom mondani a PingWin-t:

 

Dunaújváros – Újpest
Mióta új edzője van a Dunaújvárosnak megtáltosodtak, kis szerencsével mindhárom meccsüket megnyerhették volna. Verték a Nyírségieket, ikszeltek az MTK-val és nyert állást buktak el a Puskás ellen. Nagyos szoros a tabella vége, és joggal bízhatnak abban, hogy ősszel is az élvonalban maradhatnak. Az UTE tavasszal nem úgy menetel, mint ahogyan tette ezt az ősszel. Végre valahára a hétvégén a nagyon magába zuhant Pápát sikerült kiütniük, de kérdés, hogy a fellelkesült Újvárosiak ellen elég lesz-e majd ez a lendület? Tippem: 1:0

 

Ferencváros – Diósgyőr
Kezdem elfogadni a Fradit. No szeretni még nem, csak kezd olyan játékot játszani, ami valóban eredményes és látványos is, és nem csak a játékvezetők jóakarata ‘nyereti meg velük a meccseket’.  Szélsőséges szurkolótáboruk hangját sem lehet hallani, így már én is drukkolok, hogy csak így tovább, ennek a csapatnak még méltó helytállás is sikerülhet az EuroLigában. Ez a Diósgyőr nem az a Diósgyőr. Nem az amelyik szívvel, lélekkel küzd, hajt, harcol. Valami nagyon nincs rendben, de ez legyen az ő bajuk.  Biztos hazai győzelmet várok, és mivel nincs a vendégcsapatnak védelme, ezért szerintem a végeredmény 3:1 lesz.

 

Nyíregyháza – MTK
A hazaiaknak nyolc pont az előnyük a kiesőhöz képest és mivel öt csapat van mögöttük lazábban vehetik ezt a meccset, a helyezés megerősítéséhez szükséges pontokat megszerezhetik később is. Az MTK-nak a dobogóért, az esetleges EL helyet érő negyedik helyért még harcolniuk kell, tehát ők nagyobb erőket mozgósítanak a győzelemért. A végeredmény 1:2 lesz.

 

Kecskemét – Paks
Utolsó hazai meccsét játssza a Hírös csapat. Bízok benne, hogy az előző fordulókban mutatott játékot, és eredményességet  látjuk szombat este is a csapattól. A Paks hullámzó teljesítményt mutat tavasszal. Megviselte őket a legnagyobb szponzor távozása és olyat tapasztalhattak meg, amit addig talán soha: anyagi bizonytalanságot. Ez a tudat kihat játékukra is, ezért ez a meccs számunkra nyerhető. Nem lesz egyszerű, de szerintem 2:1 lesz a vége.

 

forrás: kepfeltoltes.hu
forrás: kepfeltoltes.hu

 

Pápa – Haladás
Kiesési rangadó. Vagyis nem rangadó, mert nem rangos esemény, mivel a két csapat korábbi játékához és eredményességéhez méltatlan helyen van  a táblázaton. Különösön a Halira igaz ez, akiknek játéka, mentalitása számomra szimpatikusabb, mint a  Pápáé. Nem csak ezért, hanem amiatt is, hogy a Haladás egy új edzővel felrázható ebből a melankóliából (- mire ezt leírtam kiderült, hogy  a Pápának is új edző után kell néznie -), míg a Pápa nagyon maga alatt van, ezer sebből vérzik, így én vendéggyőzelmet várok. 0:2

 

Videoton – Pécs
Megállíthatatlanul megy előre a Vidi a végső győzelem felé. Nem tartom valószínűnek, hogy ezt a menetelést megállítani, vagy akár csak lassítani is tudná a Pécs. A hazaiak bajnoki címe már szerintem zsebben van, mert 11 pontos előnyük megtartásába még az is beleférne, hogy a Lokitól és a Fraditól kikapjanak, a szükséges pontok a Pécs-Paks-Honvéd-KTE négyes ellen összejönnének nekik. A baranyai csapat két győzelemmel indította a tavasz, ezután két döntetlen és két vereség jött. Egy hete otthon vert állást fordítottak meg a Kispest ellen. Lendületet ez adhat, de a bajnokesélyes ellen ez nem sokat ér. Ezen a héten (és a következő héten a Fradi ellen is) pont nélkül maradnak. 2:0

 

Győr – Puskás
Minden mindegy mindkét csapatnak, mindketten a tabella második felének elején vannak, egymást előzgetik. Egyre jobban lemorzsolódik a játékosállományt tekintve az ETO, sajnos nagyon kilátástalan a helyzetük, ami természetesen rányomja bélyegét játékukra is. Rossz tavaszkezdés után kezd éledezni a Puskás, habár csak a kiesés elleni csapatok ellen tudnak nyerni. Ennek látta kárát a legutóbbi két hétben a Pápa és a Dunaújváros. Annak ellenére, hogy a ‘nagy testvértől’ sok jó játékost kaptak, anyagi és más egyéb gondjuk nem nagyon van elég gyér a teljesítményük.  Szerintem pontosztozkodás várható, egy békés 1:1 lesz a vége.

 

Honvéd – Debrecen
Mint a lentebb látható elmélkedésben olvasható a hazai csapat nagy bajban van. Két vereséggel kezdték a tavaszt, és habár azután szorgalmasan gyűjtögették a (zömében egy) pontokat legutóbb kellemetlen vereségbe szaladtak bele Pécsen. Pedig nagyon kellett volna nekik is nagyon a győzelem. Pechjükre éppen azt a Lokit fogadják vasárnap akiknél összeállt a játék, és már-már a régi szép időkre emlékeztet a csapat teljesítménye. A Kispest biztosan összeszedi magát, de hogy mire lesz ez elég? Szerintem egy tisztes helytállással elért vereségre. 1:2

 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

forma2_001-horz
Kiesési esélylatolgatás
A Nyíregyháza  öt ponttal a pécsiek előtt van, talán őket nem venném be a kiesésre esélyesek táborába. A Pécsre most két kemény meccs vár, de az utolsó négy meccsen meg tudják szerintem szerezni a bentmaradáshoz szükséges pontokat. Igaz, hogy mint látjuk ősszel ezt a hat meccset fordított pályaválasztói joggal mind elveszítették, de most várhatóan szereznek annyi pontot, mint sorstársaik, és akkor nem lesznek kiesőhelyen. A Honvéd tavaszi botladozása és a múlt heti nyert állásból Pécsen elveszett meccsük sokba kerülhet a csapatnak. Ebből a csoportból nekik a legnehezebb a sorsolásuk, a következő öt meccsüket a tabella első hat helyezettje ellen játsszák! Nagy összegbe nem fogadnék arra, hogy a kispestiek az élvonalban maradnak! Érik a Kispest-Angyalföld csere? A Haladásnak esélyt adhat, hogy egy új edző talán összekapja a csapatot, és az is, hogy az élcsapatok közül egyedül az MTK-val meccselnek, így várhatóan több pontot gyűjtenek be, mint vetélytársaik. Győr-Nyír1-Puskás, nekik már nincs tétje a bajnokságnak, így ezeken a meccseken összejöhet a Hali számára szükséges pontszám. A Pápa megroggyant. Rengeteg problémával küszködnek, nincs tartása, és nincs játéka a csapatnak. A hétvégi Pápa-Haladás nemcsak helyosztó, hanem osztály-osztó is lehet, aki nyer marad az élvonalban, aki veszít könnyen a másodosztályban találhatja magát az ősszel. Habár utolsó a Dunaújváros mégsem látom reménytelennek a helyzetüket. Talán beérik Artner munkája, és néhány meglepetéseredményt produkálva elérthetik azt, hogy legalább két csapatot maguk mögé tudnak szorítani a végére. Van mögöttük egy tőkeerős szponzor és talán egy megfelelő mértékű prémiumért megtáltosodnak majd a végére a fiúk.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Egy kis segítség a tippeléshez:

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el.
A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után azonnal a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

 

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt. A befejezett fordulók eredményeit tartalmazó táblázat ennek a lapnak a jobb fölső sarkában a legalsó linken található meg.
Az a táblázat kicsit több információt tartalmaz, mint a heti játék végeredményét mutató kép, mert ha a táblázatban az alsó (vízszintes) görgetősávot balra húzod láthatóvá válnak az előző hetek végeredményei, ha a játékosok neveit tartalmazó sorokat kijelölöd, ráklikkelsz a kijelölt részre jobb gombbal a ‘Felfedés’-t választod azokat a játékosokat is megláthatod akik csak ritkán tippelnek, ezen kívül a játékosok nevei alatt sok hasznos linket is találhatsz.

 

Egyszerűsített tippszelvény erre a hétre:
Dunaújváros – Újpest
Ferencváros – Diósgyőr
Nyíregyháza – MTK
Kecskemét – Paks
Pápa – Haladás
Videoton – Pécs
Győr – Puskás
Honvéd – Debrecen

 

A heti játék végeredménye:

tipp_2014-2015_25

27 hozzászólás “Tippverseny #25.- Utolsó hazai meccs” bejegyzéshez

  1. Dunaújváros – Újpest 1-1
    Ferencváros – Diósgyőr 3-1
    Nyíregyháza – MTK 1-2
    Kecskemét – Paks 1-0
    Pápa – Haladás 2-1
    Videoton – Pécs 3-0
    Győr – Puskás 1-1
    Honvéd – Debrecen 1-2

  2. Erre a fordulóra a minden meccs hazai 2:1-et terveztem. De!
    Kedvencünket, Bebetot ért mocskos rasszista megnyilvánulás miatt 1 meccs erejéig felülírom az elgondolásomat, ezért a Nyíregyháza – MTK meccsre a tippem 0:2. A többi meccs hazai 2:1.

  3. Dunaújváros – Újpest 1-1
    Ferencváros – Diósgyőr 2-0
    Nyíregyháza – MTK 1-3
    Kecskemét – Paks 2-1
    Pápa – Haladás 1-1
    Videoton – Pécs 3-0
    Győr – Puskás 2-1
    Honvéd – Debrecen 1-3

  4. Dunaújváros – Újpest: 2-1
    Ferencváros – Diósgyőr: 3-1
    Nyíregyháza – MTK: 1-2
    Kecskemét – Paks: 2-1
    Pápa – Haladás: 0-1
    Videoton – Pécs: 3-1
    Győr – Puskás: 1-1
    Honvéd – Debrecen: 2-1

  5. Dunaújváros – Újpest 1-1
    Ferencváros – Diósgyőr 3-0
    Nyíregyháza – MTK 0-1
    Kecskemét – Paks 2-1
    Pápa – Haladás1-0
    Videoton – Pécs 3-0
    Győr – Puskás 2-1
    Honvéd – Debrecen 1-1

  6. Dunaújváros – Újpest 1:0
    Ferencváros – Diósgyőr 3:1
    Nyíregyháza – MTK 1:1
    Kecskemét – Paks 2:1
    Pápa – Haladás 1:1
    Videoton – Pécs 4:0
    Győr – Puskás 1:2
    Honvéd – Debrecen 2:3

  7. Dunaújváros – Újpest 0-1
    Ferencváros – Diósgyőr 2-1
    Nyíregyháza – MTK 1-2
    Kecskemét – Paks 2-1
    Pápa – Haladás 0-1
    Videoton – Pécs 1-0
    Győr – Puskás 1-1
    Honvéd – Debrecen 1-2

  8. Dunaújváros – Újpest 0-1
    Ferencváros – Diósgyőr 2-2
    Nyíregyháza – MTK 1-2
    Kecskemét – Paks 2-1
    Pápa – Haladás 1-1
    Videoton – Pécs 3-1
    Győr – Puskás 1-1
    Honvéd – Debrecen 2-2

  9. Dunaújváros – Újpest 0:0
    Ferencváros – Diósgyőr 2:0
    Nyíregyháza – MTK 1:2
    Kecskemét – Paks 1:1
    Pápa – Haladás 0:0
    Videoton – Pécs 2:0
    Győr – Puskás 1:2
    Honvéd – Debrecen 0:2

  10. Dunaújváros – Újpest 1-1
    Ferencváros – Diósgyőr 2-0
    Nyíregyháza – MTK 1-2
    Kecskemét – Paks 2-0
    Pápa – Haladás 1-2
    Videoton – Pécs 3-0
    Győr – Puskás 2-1
    Honvéd – Debrecen 1-2

  11. Dunaújváros-Újpest 1-0 Ferencváros-Diósgyőr 3-1 Nyíregyháza MTK 1-2 Kecskemét-Paks 2-1Pápa-Haladás 1-0 Videoton-Pécs 4-1 Győr-Puskás 1-1 Honvéd-Debrecen 0-2

  12. Dunaújváros – Újpest 1:1
    Ferencváros – Diósgyőr 2:1
    Nyíregyháza – MTK 0:1
    Kecskemét – Paks 2:1
    Pápa – Haladás 0:1
    Videoton – Pécs 3:0
    Győr – Puskás 0:0
    Honvéd – Debrecen 1:1

  13. Dunaújváros – Újpest 0-1
    Ferencváros – Diósgyőr 2-0
    Nyíregyháza – MTK 1-1
    Kecskemét – Paks 2-0
    Pápa – Haladás 0-1
    Videoton – Pécs 3-0
    Győr – Puskás 1-2
    Honvéd – Debrecen 1-2

  14. Dunaújváros – Újpest 0-0
    Ferencváros – Diósgyőr 3-0
    Nyíregyháza – MTK 1-2
    Kecskemét – Paks 1-0
    Pápa – Haladás 1-1
    Videoton – Pécs 4-0
    Győr – Puskás 1-1
    Honvéd – Debrecen 1-1

  15. Dunaújváros – Újpest 1-1
    Ferencváros – Diósgyőr2-0
    Nyíregyháza – MTK 1-1
    Kecskemét – Paks 3-1
    Pápa – Haladás 0-1
    Videoton – Pécs 2-0
    Győr – Puskás 1-1
    Honvéd – Debrecen 0-0

  16. Dunaújváros – Újpest 0-1
    Ferencváros – Diósgyőr 2-1
    Nyíregyháza – MTK 0-2
    Kecskemét – Paks 2-0
    Pápa – Haladás 1-1
    Videoton – Pécs 2-0
    Győr – Puskás 1-1
    Honvéd – Debrecen 1-2

  17. Dunaújváros – Újpest 1-0
    Ferencváros – Diósgyőr 2-1
    Nyíregyháza – MTK 1-2
    Kecskemét – Paks 1-1
    Pápa – Haladás 1-2
    Videoton – Pécs 3-1
    Győr – Puskás 1-1
    Honvéd – Debrecen 1-3

    1. Ferencváros – Diósgyőr 2-0
      Nyíregyháza – MTK 0-1
      Kecskemét – Paks 2-1
      Pápa – Haladás 1-0
      Videoton – Pécs 3-0
      Győr – Puskás 1-1
      Honvéd – Debrecen 0-1

  18. Dunaújváros – Újpest 0-1
    Ferencváros – Diósgyőr 2-0
    Nyíregyháza – MTK 0-1
    Kecskemét – Paks 1-1
    Pápa – Haladás 0-1
    Videoton – Pécs 2-0
    Győr – Puskás 1-1
    Honvéd – Debrecen 0-2

  19. sznot tippjei:


    Dunaújváros – Újpest 1:1
    Ferencváros – Diósgyőr 2:1
    Nyíregyháza – MTK 0:2
    Kecskemét – Paks 1:1
    Pápa – Haladás 0:0
    Videoton – Pécs 3:0
    Győr – Puskás 1:0
    Honvéd – Debrecen 0:1

  20. nancylány tippjei:


    Dunaújváros – Újpest 1-2
    Ferencváros – Diósgyőr 1-0
    Nyíregyháza – MTK 1-3
    Kecskemét – Paks 0-0
    Pápa – Haladás 1-1
    Videoton – Pécs 2-1
    Győr – Puskás 0-0
    Honvéd – Debrecen 1-3

  21. Dunaújváros – Újpest 0-2
    Ferencváros – Diósgyőr 3-1
    Nyíregyháza – MTK 1-2
    Kecskemét – Paks 1-0
    Pápa – Haladás 0-1
    Videoton – Pécs 3-0
    Győr – Puskás 1-0
    Honvéd – Debrecen 1-3

  22. Dunaújváros – Újpest 1-0
    Ferencváros – Diósgyőr 2-0
    Nyíregyháza – MTK 1-1
    Kecskemét – Paks 2-1
    Pápa – Haladás 0-1
    Videoton – Pécs 4-1
    Győr – Puskás 1-2
    Honvéd – Debrecen 0-1

  23. Az első meccset LEKÉSTEM! 🙁
    Ferencváros – Diósgyőr 2-1
    Nyíregyháza – MTK 1-3
    Kecskemét – Paks 2-0
    Pápa – Haladás 2-1
    Videoton – Pécs 3-1
    Győr – Puskás 2-1
    Honvéd – Debrecen 1-2

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.