70 perces meccseket a népnek!

Kötelező behúzva. Így is értékelhetnénk a Pápa elleni meccsünket, és valószínűleg igazunk is lenne, de a győzelem a három ponton túl kérdéseket is felvetett. Emellett jó lenne 70 perc után lefújni a meccset.

22413911_fbb345d3b7cf5da80cce5d37e1d0ad7c_xl
Szóljon hangosan az ének! (forrás: kesport)

Nagyjából kezd körvonalazódni, hogy a Balázs Zsolt, Varga Robi és Botka Endi utáni KTE-t hogyan képzeli el Bekő Balázs. A Tujvel – Lovrics, Gyagya, Karan, Skopljak, Laczkó – Vukaszovics, Szavics, Kitl – Novák, Bebeto kezdőcsapat rámutatott, hogy kikkel akarja betömni a létrejött lyukakat, és összességében nem működött rosszul a gépezet. 70 percig a pályán sem volt a Pápa, csak ritkán, akkor is Völgyi felívelt labdáiból. Ezzel szemben mi végigrohantunk rajtuk, pontosan és dinamikusan támadtunk, ami a pálya állapotát tekintve önmagában is nagy szó volt.

Kitl Miki és Vuka játéka nagyon biztató volt, és az is újra kiderült, hogy Szavke jelenleg pótolhatatlan játékos számunkra. Ez az idő múlásával már egyre inkább probléma, semmint előny, Vladan sem lesz már fiatalabb és egyszerűen képtelenek vagyunk ilyen kvalitású játékost szándékosan szerződtetni, arra van esély, hogy véletlenül beletenyerelünk a tutiba. A középpálya remekül működött, emellett az is jól látszott, hogy a Kitl-Laczkó párossal a bal oldalunk jóval aktívabb volt, mint a jobb, ahol Lovrics futkosott.

Apropó Lovrics, az egyik fontos kérdés, amit a mérkőzés felvetett, a jobbhátvédé. Ivan megsérült a meccsen, reménykedünk, hogy nem súlyosan, de azért túl jó híreket még nem kaptunk. Ha viszont a cár kidől a jobb oldalról, akkor konkrétan nem marad oda emberünk. Nagy Zoli a klub amatörizmusa miatt egészen biztosan nem játszik nálunk tavasszal, már el is hagyta a klubot, Nyíregyen már játszott idén, ami nem lenne gond, de van 6 perce a Lokiban is, ami miatt nálunk már nem játszhat. A lehetőségek a következők: Skopljak kimegy a jobb oldalra. Ebben a helyzetben üres marad a védelem közepe. Vagy behúzódik középre Farkas Andris esetleg vagy valaki más, de ez azért nem életbiztosítás, pláne hogy a védelem nem működött rosszul a Pápa ellen. Át is állhatunk négy védőre, akkor kinézhetünk így: Skopljak, Gyagya, Karan, Laczkó. Ebben az esetben bejön a pályára egy plusz középpályás vagy csatár (Eninful, Radoja, Gréczi?). Elképzelhető az is, amit a szombati meccsen láthattunk, hogy Patvaros játszik jobbhátvédet, ami most nem volt vészes megoldás, de többnyire a Pápánál jobb csapatokkal fogunk találkozni a tavasszal. Bekőnek fel van dobva a labda, a Diósgyőr elleni legnagyobb feladat ennek a megoldása lehet.

22413905_9726963965d7f3d691c481bdae0434f8_xl
Iván nem véletlen reklamál ilyen nedvesen. Piros lapot érően csapták szét a meccsen. (forrás: kesport)

 

A másik kérdés, ami felvetődött, hogy Novák képes lesz-e pótolni Balázs Zsoltit. Látható volt, hogy hasonló mozgásokat igyekeznek megvalósítani Bebével, mint azt a szenegáli Zsoltival tette (bármilyen félreérthető is ez ebben a formában), de azért még nyikorgott a gépezet. Mivel a csatárainkkal nem lehet Dunát rekeszteni, gyakorlatilag Gréczi és Novák a két opció, tehát mindketten meg fogják kapni a lehetőséget a bizonyításra, a bizalommal nem lesz gond (elsősorban Novák esetén, mert Gréczit valamiért nem favorizálja Bekő). A kérdés csak az, hogy ki rúg nálunk gólt, ha majd Bebének nem megy.

Nyilván fura, hogy egy olyan meccs után, amit összességében könnyedén nyertünk volna, ha 70 percig tart a meccs húzom a számat, de van hiányposzt a keretben, ez ténykérdés. Még akkor is, ha kiesni már sem emiatt, sem más okból nem fogunk.