Gyengélkedünk, de …

A „három majom” szimbólum az egész világon ismert, szobrok milliói készültek vele kapcsolatban. Maga a mondás („nem látok, nem hallok, nem beszélek”) egy buddhista bölcsességből ered. Vadjra tanítása szerint ha nem látunk, nem hallunk és nem beszélünk, akkor a baj elkerül minket.

forrás: archiv.magyarszo
forrás: archiv.magyarszo

Én magam is részben ennek híve vagyok, mert ha ugyan látjuk és halljuk a problémát és még kiteregetjük, pellengérre állítjuk az attól nem lesz jobb, csak magunk és hasonló érzelmű társaink hangulatát romboljuk tovább. Az ellendrukkereknek meg miért akarjunk jót? A hasznos/értelmes/megalapozott  építő jellegű kritikák kellenek, sőt …

Ez a mi csapatunk! A Tanu című filmet idézve kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk!
Ez van, ez a keretünk, erre van keretünk. Ebből kell a lehető legtöbbet kihozni.

„Ez a mi munkánk, és nem is kevés!”

Igen a miénk, mert a szakmai stábon kívül szükség van a szurkolói támogatásra. Most még jobban mint korábban. A Diósgyőr 3-4 gólos vesztésre állt itthon nemzetközi meccsen és mintaszerű szurkolói támogatást kapott még akkor is. Nálunk is lehetne sokkal nagyobb a támogatás az internetes fórumokon és a meccseken egyaránt. Sírni-ríni ráérünk majd a végén, ha már matematikailag is esélytelen lenne a csapat bent maradása, no de hol van az még?

Emlékezzünk vissza az előző éveben is harmatosan kezdtünk, de legutóbb is a 25. fordulóban már biztos bent maradók voltunk, miközben olyan neves és anyagilag jól ‘táplált’ együttesek csak jóval később mondhatták el magukról ezt, mint az Újpest, Paks vagy a Felcsút!

Szóval fejeket fel és

HAJRÁ LILÁK!

 

 

 

p.s:
pontok

Az őszi 3 bajnoki vereséghez jön a tavaszi utolsó két vereség, tehát az utolsó öt bajnokiját elveszítette a hírös város legénysége, ezért okkal,  joggal elégedetlen a szurkolói ‘had’, de reméljük már a hétvégén sikerül javítani ezen a mutatón a Diósgyőr ellen Miskolcon!

6 hozzászólás “Gyengélkedünk, de …” bejegyzéshez

  1. Igazad van, de a magam részéről, nekem nem elsősorban a 3 vereséggel van bajom, habár már kéne egy-két pont, hanem ezzel a semmilyen focival.
    De a legundorítóbb, hogy egy-két csapatot államilag támogatnak milliárdokkal, több százmisis megnyitóval grippppenestül stb.

    Hajrá KTE!!

    1. Valóban nem tudni milyen focit akarunk játszani. A Fradi elleni első félidő, és a Haladás elleni teljes meccs kriminális volt. A Pápa ellenit nem láttam, de tartok tőle, hogy ott sem állt még össze a csapat.
      A csapatok egyenlőtlen támogatása valóban nagyon sportszerűtlen!

  2. Ez lenne a helyes hozzáállás, de sajnos a fórumokon már rég jelen vannak az anyázó, gyalázkodó emberek, akik szinte örülnek egy-egy vereségnek (a stadionban persze nincsenek ott). Tartok tőle, hogy hamarosan a meccseken is elő fog törni sokaknak a „sötét oldala”. (Lásd a 17 évesen debütáló játékosunk anyázása, stb.)

  3. Üzenet a csapatnak:
    „A győzelemre születni kell, a vereségre pedig győzelemmel vigasztalódni.”
    /Anonymus/
    _
    Kérdés a pesszimistáktól:
    „Egy optimista láthatja a fényt ott is, ahol nincs,
    de miért kell a pesszimistának mindig odafutnia, hogy eloltsa?”
    /René Descartes/
    _
    Üzenet az optimistáknak:
    „Lehet, hogy nagy ritkán hosszú távon a pesszimistának van igaza,
    de az optimista jobban érzi magát közben.”
    /PingWin/

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.