Tippverseny #26.- Tavaszi hadjárat 2/1.-utolsó jelenet

futbalobfzhe.sk
futbalobfzhe.sk

A hátralévő nyolc fordulót három héttel ezelőtt két négyes csoportra osztottam: egy nehezebb és egy könnyebb csoportra. A Vidi-ETO-MTK-Loki sorozatból nagyon óvatos becsléssel 4 pontot reméltem, amit a fiúk már túlteljesítettek. Debrecenben eddig minden alkalommal kikaptunk, tehát egy sovány pontocska is elég lenne a rossz Loki-sorozat megtörésére, és a meccs-négyesnek megkoronázására.
A tippek bővebb kifejtésére most magam próbálkozok, mivel az éterbe kiküldött tippírási kérésem válasz nélkül maradt.
Nézzük a forduló meccseit egyenként:

 

Fradi – Kaposvár
A bronzéremért küzdő csapat játszik a kiesés ellen minden szalmaszálba belekapaszkodó ellen. Az elmúlt hat meccsen előbb két döntetlent, majd négy győzelmet begyűjtő Fradi kezd egyre jobb formába lendülni, támadójátékuk, eredményességük feljavult. A Rákóczi idei évben nyújtott teljesítménye alapján 11. lenne a táblázaton (a Fradi második), de ősszel olyan tetemes hátrányt szedtek össze, hogy csoda lenne, ha sikerülne elkerülniük a kiesést. Két képességeihez mérten jó formában lévő csapat közül a több minőségi játékossal rendelkező csapat, ha nem is könnyen, de behúzza a három pontot. Tippem: 3:1

 

Felcsút – Videoton
Bajnoki meccsen is felavatódik a Pancho Aréna, és minő véletlen éppen a nagy testvér lesz az ellenfél. 🙂 Fél évvel ezelőtt pályaválasztó-cserét csináltak ezzel a meccsel kapcsolatban, tehát azért már akkor sejthető volt, hogy ezt a meccset tervezik nyitómeccsnek.
A felcsútiak hat ponttal vannak a kiesőhelyen lévő Paks előtt, és nehéz meccsek várnak rájuk (Vidi-ETO-MTK-Loki-KTE), ezért nem lehet nekik még hátradőlniük. Ez annál  is inkább igaz, mivel a nagy testvérnek is nagyon kellenek a pontok a bronzérem megszerzéséhez (a nemzetközi kupaszereplés lehetőségéhez), így a Videoton el fogja rontani a hazaiak örömét, és vendéggyőzelem születik ezen a meccsen, szám szerint: 1:2.

 

MTK – Pápa
Mindkét csapat vereséggel hangolt erre a meccsre. A hazaiak a Széktóiban szenvedtek csúnya vereséget addig a Pápát otthon verte a Győr. Igazi tétje ennek a meccsnek az MTK számára lesz, mert nekik azért még szorgalmasan kell gyűjtögetniük a pontokat a biztos bent maradáshoz, míg a pápaiak kényelmesen játszhatnak, abban bízva, hogy a hátralévő meccseken majd csak összejön az a pár pont, ami a stabil élvonalbeli tagság biztosításához elég lesz. Ezek alapján hazai győzelmet várok, persze csak ha sikerül a Loki elleni MTK-t újra pályára küldeni. Tippem: 2:1

 

Haladás – Mezőkövesd
A Haladás meglepőnek tűnő vereségbe (pofonba) szaladt bele a legutóbbi fordulóban Kaposváron, de valahol várható volt, hogy megszakad a szombathelyiek nagy menetelése. Éppen a mumusnak számító somogyiaknál, akik minden lehetőséget megragadnak a kiesés elkerülése érdekében. Az otthon jól szereplő (a Rohonczi úton eddig csak egy vereséget elszenvedő) Haladás fogadja a már-már hitehagyott kövesdi armadát, akiknek semmi sem sikerül. Véberék idegenben is gyengén muzsikálnak, 12 vendégmeccsükből csak kettőt (Kecskemét, Kispest) sikerült megnyerniük. Pedig nekik a győzelmek most az életbemaradást jelentenék, mert ugyan van egy pont előnyük a kiesőhelyen lévő Pakssal szemben, de a hátralévő meccseik húzósabbak. Itt bizony bravúrokra lenne szükség. Ezzel együtt úgy érzem, hogy a Hali szokásához híven egy góllal lehozza ezt a meccset: 1:0.

 

forrás: blog.websitetemplates.bz
forrás: blog.websitetemplates.bz

 

Debrecen – Kecskemét
Nehéz meccs lesz. A Loki győzelmi kényszerben van, mert az utolsó három meccsen elpotyogtatott hét pontot, és már csak 3 pont előnnyel vezeti a táblázatot az ETO előtt, akiknek lényegesen kedvezőbb a sorsolásuk. Kemény végjáték várható, tehát a hazaiaknak mindenképpen győzniük kell. Nem lesz könnyű dolga a vendéglátó csapatnak, mert a KTE az elmúlt években megszokott hullámzó teljesítménye megszűnt, az idei nyolc meccsen stabil védekezéssel, tetszetős és eredményes támadójátékáról híressé vált csapattá alakult át. Hajtós kis meccs lesz, itt lesz az első iksz a fordulóban: 1:1.

 

Diósgyőr – Paks
A Diósgyőr utolsó három meccsén (Kispest, Felcsút, Mezőkövesd) ‘mákos’ győzelmeket szerzett, mert igazából egyiken se érdemeltek győzelmet, de mindegyik meccsen szerencséjük volt. Velük ellentétben a Paks emberemlékezet óta (szeptember 14) nem nyert. Valami elszakadt Pakson. Nem véletlenül mondott le Kis Károly, és az sem véletlen, hogy nem tudott semmi maradandót alkotni az atomvárosban sem Szivics, sem Horváth Feri.  Amikor Csertőit leigazolták borítékoltam, hogy 13 meccsen maximum 13 döntetlent tud kihozni  a Paksból, ezennel megkegyelmeznék neki (ha másért nem is, de amiatt, hogy minden sorozat megszakad egyszer), és ezt a meccset egy nagyon karcsú vendég-győzelemre venném. Tippem: 0:1

 

Győr – Újpest
Lendületben, jó passzban az ETO, míg az Újpestben megtört valami, mert az utóbbi négy meccsen csak egy pontot szerzett a csapat. Nem ez lesz az a meccs, ahol bármelyik sorozat is megszakadna, hiszen úgy látszik beindult a szekér Győrben, és szerintem lazán behúzzák a három pontot a botladozó Újpest ellen. Az UTE szárnyalt, amikor bizonytalan volt a sorsa, most, miután megoldottnak látszik létük ‘lezsibbadtak’. Ki érti ezt?
Ez lesz a legsimább meccs a héten. Tippem: 2:0

 

Pécs – Honvéd
Mindkét piros-fekete csapat utolsó négy meccse nyeretlen. A hazaiak egy vereség mellett három döntetlent szedtek össze, a Honvédnak négy vereség jutott. Igazi tétje a meccsnek egyik csapat szempontjából sincs, mert sem a dobogó elérésének lehetősége, sem a kiesés réme nem ‘fenyegeti’ egyik alakulatot sem. Lagymatag egy meccs lesz, mert további passzivitást adhat a hazaiaknak, hogy kilátástalan jövőjük miatt csak vegetálgatnak, a vendégek részéről pedig azért, mert lehet, hogy minden-mindegy alapon pár újabb akadémistát is bedobnak majd a mély vízbe. Mindkét csapat négy forduló óta nyeretlen, és az is marad öt forduló után is, mert ez a meccs 1:1 lesz.

 

forrás: gallerywallpaper.com
forrás: gallerywallpaper.com

 

Egy kis segítség a tippeléshez:

 

_pont-szab_

 
 
 
 
 
 
 
 
A játékban bárki részt vezet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el. A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után 2-3 percen belül a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.
A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt. A befejezett fordulók eredményeit tartalmazó táblázat ennek a lapnak a jobb fölső sarkában a legalsó linken található meg.

 

Egyszerűsített tippszelvény:

Fradi – Kaposvár
Felcsút – Videoton
MTK – Pápa
Haladás – Mezőkövesd
Debrecen – Kecskemét
Diósgyőr – Paks
Győr – Újpest
Pécs – Honvéd

 

____________________

A heti játék végeredménye:

tipp26

24 hozzászólás “Tippverseny #26.- Tavaszi hadjárat 2/1.-utolsó jelenet” bejegyzéshez

  1. Fradi – Kaposvár 2-1
    Felcsút – Videoton 1-1
    MTK – Pápa 1-1
    Haladás – Mezőkövesd 1-1
    Debrecen – Kecskemét 1-1
    Diósgyőr – Paks 1-1
    Győr – Újpest 2-1
    Pécs – Honvéd 1-2

  2. Fradi – Kaposvár 2-0
    Felcsút – Videoton 1-2
    MTK – Pápa 1-1
    Haladás – Mezőkövesd 0-1
    Debrecen – Kecskemét 2-1
    Diósgyőr – Paks 1-0
    Győr – Újpest 2-0
    Pécs – Honvéd 1-2

  3. Fradi – Kaposvár 3-1
    Felcsút – Videoton 1-2
    MTK – Pápa 2-1
    Haladás – Mezőkövesd 2-0
    Debrecen – Kecskemét 2-1
    Diósgyőr – Paks 2-1
    Győr – Újpest 1-0
    Pécs – Honvéd 1-1

  4. Fradi – Kaposvár 2-0
    Felcsút – Videoton 1-1
    MTK – Pápa 2-1
    Haladás – Mezőkövesd 3-1
    Debrecen – Kecskemét 2-1 (itt nulla pontban reménykedem)
    Diósgyőr – Paks 2-1
    Győr – Újpest 3-0
    Pécs – Honvéd 1-1

  5. Fradi – Kaposvár 1-0
    Felcsút – Videoton 1-1
    MTK – Pápa 2-0
    Haladás – Mezőkövesd 3-1
    Debrecen – Kecskemét 1-1
    Diósgyőr – Paks 4-0
    Győr – Újpest 2-1
    Pécs – Honvéd 0-0

  6. Fradi – Kaposvár 2-1
    Felcsút – Videoton 0-2
    MTK – Pápa 1-0
    Haladás – Mezőkövesd 1-1
    Debrecen – Kecskemét 2-1
    Diósgyőr – Paks 2-0
    Győr – Újpest 3-0
    Pécs – Honvéd 1-1

  7. Fradi – Kaposvár 0:0 (Fradira SOHA!)
    Felcsút – Videoton 1:1 (Egy a gazda.)
    MTK – Pápa 2:1
    Haladás – Mezőkövesd 2:1
    Debrecen – Kecskemét 1:2 (Nehogy már!)
    Diósgyőr – Paks 1:0
    Győr – Újpest 3:1
    Pécs – Honvéd 2:2

  8. Fradi – Kaposvár 2-0
    Felcsút – Videoton 1-2
    MTK – Pápa 1-0
    Haladás – Mezőkövesd 1-1
    Debrecen – Kecskemét 3-1
    Diósgyőr – Paks 1-1
    Győr – Újpest 3-0
    Pécs – Honvéd 1-2

    Remélem azért páran eljönnek a Nagyerdő szívében! Én mindenesetre ( ha törik ha szakad ) ott leszek! 🙂
    Gyerünk srácok útra fel!

  9. Fradi – Kaposvár

    A Fradi hajtani fog, talán túlságosan is, két dolog lehetséges. A fradi betalál a Kaposvár gárdájának, és a Kaposvár kitámad ennek köszönhetően magas Fradi győzelem várható, vagy a Kaposvár felvállalja a középpályás játékot, és találnak egy-két gólt , és ráülnek majd az eredményre.. Szerintem változatos játék lesz, egy 1-1 es döntetlennel fog zárulni a pénteki összecsapás.

    Felcsút – Videoton

    Eladott meccs lesz, bárhogyan is hangzik. A Videoton eladja majd a meccset, és kikapnak 1-0 ra , hogy kissebb csapatuk ki ne essen.

    MTK – Pápa

    Talán bárhogyan is hangzik, a Pápa és az MTK is felvállalja majd a támadójátékot, erős középpályás meccs lesz de pontatlanok lesznek elől, idegesek feszültek főleg a hazaiak, ezért bármi megeshet, de leginkább úgy gondolom, az MTK egy fával nyerni fog majd. 2-1 .

    Haladás – Mezőkövesd

    Bombajó meccsre számítok, mert a Mezőkövesd nagyon nyílt játékot fog végrehajtani, mert kötelező gólt, gólokat rúgni, de a Hali javítani akar a múltkori botlása után (Kaposváron kikaptak 2-0 ra) a támadófuttball miatt nem lesznek meg hátul a vendégek, így kapnak egy pofont. 4-1.

    Debrecen – Kecskemét
    Sok hiányzó lesz nálunk, a hazaiaknál nagyon nagy a tét,erről nem is beszélek bővebben, soha nem fogok negatív eredményt mondani, lehet hogy kikapunk, de az én tippem 1-2.
    HAJRÁ LILÁK<3 😀

    Diósgyőr – Paks
    1-1 . A Diósgyőr teljes kerettel állt ki a ligakupában, elfáradtak lesznek , a meccs elején dominálni fognak, de fokozatosan alábbhagynak a fáradtságuk miatt.
    Örüljenek, ha meglesz az egy pont.

    Győr – Újpest
    Az Újpest gondban van, nagyon nem megy nekik, talán bajban lesznek.. Itt mindent megtesznek majd, de semmi nem fog nekik összejönni, pontatlanok idegesek lesznek. kapnak egy kisebb hidegzuhanyt. 2-1 re alábbmaradnak.

    Pécs – Honvéd

    A Pécs szokásos döntetleneket játszik, szerintem ez is egy jó 1-1 re lesz elég, erős középpályás-játékkal .

  10. Fradi – Kaposvár 1-2
    Felcsút – Videoton 2-1
    MTK – Pápa 1-1
    Haladás – Mezőkövesd 1-2
    Debrecen – Kecskemét 1-2
    Diósgyőr – Paks 1-1
    Győr – Újpest 2-0
    Pécs – Honvéd 0-2

  11. Fradi – Kaposvár 2-0
    Felcsút – Videoton 2-1
    MTK – Pápa 1-1
    Haladás – Mezőkövesd 2-1
    Debrecen – Kecskemét 1-2
    Diósgyőr – Paks 2-1
    Győr – Újpest 2-1
    Pécs – Honvéd 2-2

  12. Fradi – Kaposvár 3:1
    Felcsút – Videoton 2:2
    MTK – Pápa 3:1
    Haladás – Mezőkövesd 3:1
    Debrecen – Kecskemét2:2
    Diósgyőr – Paks 1:1
    Győr – Újpest 1:1
    Pécs – Honvéd 2:2

  13. FTC – K.Rákóczi 0:0
    Puskás – Videoton 1:3
    MTK – Pápa 2:1
    Haladás – Mezőkövesd 1.0
    Debrecen – KTE 2:1
    DVTK – Paks 1:1
    ETO – UTE 3:1
    Pécs – Honvéd 0:0

  14. Fradi – Kaposvár: 0-1
    Felcsút – Videoton: 1-2
    MTK – Pápa: 3-1
    Haladás – Mezőkövesd: 0-0
    Debrecen – Kecskemét: 1-2
    Diósgyőr – Paks: 1-0
    Győr – Újpest: 3-1
    Pécs – Honvéd: 1-1

  15. Fradi – Kaposvár 1:0
    Felcsút – Videoton EZT A MECCSET BOJKOTTÁLOM
    MTK – Pápa 1:1
    Haladás – Mezőkövesd 2:0
    Debrecen – Kecskemét 3:1
    Diósgyőr – Paks 0:0
    Győr – Újpest 2:1
    Pécs – Honvéd 0:2 (bízva az akadémistákban)

  16. Fradi – Kaposvár 4-1
    Felcsút – Videoton 1-1
    MTK – Pápa 2-0
    Haladás – Mezőkövesd 1-0
    Debrecen – Kecskemét 1-0
    Diósgyőr – Paks 2-1
    Győr – Újpest 3-1
    Pécs – Honvéd 0-0

  17. Fradi – Kaposvár 2-0
    Felcsút – Videoton 1-2
    MTK – Pápa 2-1
    Haladás – Mezőkövesd 1-1
    Debrecen – Kecskemét 1-1
    Diósgyőr – Paks 2-1
    Győr – Újpest 2-0
    Pécs – Honvéd 2-1

  18. Fradi – Kaposvár 3-1
    Felcsút – Videoton 1-3
    MTK – Pápa 1-1
    Haladás – Mezőkövesd 2-0
    Debrecen – Kecskemét 3-0
    Diósgyőr – Paks 2-0
    Győr – Újpest 2-1
    Pécs – Honvéd 1-1

  19. Fradi – Kaposvár 3-1
    Felcsút – Videoton 1-2
    MTK – Pápa 3-1
    Haladás – Mezőkövesd 3-1
    Debrecen – Kecskemét 2-0
    Diósgyőr – Paks 0-1
    Győr – Újpest 4-1
    Pécs – Honvéd 1-2

  20. Fradi – Kaposvár 3.1
    Felcsút – Videoton 1-2
    MTK – Pápa 2-1
    Haladás – Mezőkövesd 2-0
    Debrecen – Kecskemét 2-1
    Diósgyőr – Paks 3-0
    Győr – Újpest 4-1
    Pécs – Honvéd 2-2

  21. Fradi – Kaposvár 3:0
    Felcsút – Videoton 0:2
    MTK – Pápa 1:0
    Haladás – Mezőkövesd 2:1
    Debrecen – Kecskemét 2:0
    Diósgyőr – Paks 3:1
    Győr – Újpest 2:0
    Pécs – Honvéd 0:0

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.